Rise Moldova câștigă la Apel dosarul „Banii lui Dodon din Bahamas”

Colegiul civil și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a respins, din lipsă de temei, acțiunea înaintată de PSRM către jurnalistul Rise Moldova Iurie Sanduță și Asociația Reporteri de Investigație și Securitate privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale.

„După un mandat de președinte, adică patru ani de judecată, timp în care am ajuns și pe la CtEDO, RISE Moldova câștigă la Apel dosarul „Banii lui Dodon din Bahamas”, litigiul cu PSRM”, scrie pe pagina de Facebook a Rise Moldova.

Completul de judecători care s-a expus este format din Nelea Budăi, președinta ședinței, Iurie Cotruță și Ion Muruianu. Grefier a fost Valeria Grigoraș.

Mai întâi, potrivit deciziei Curții, magistrații enumerați au admis apelul jurnalistului Rise Moldova Iurie Sanduță și Asociației Reporteri de Investigație și Securitate împotriva Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, din 21 decembrie 2017.

„Se casează hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, din 21 decembrie 2017 în cauza civilă la acțiunea înaintată de PSRM către Iurie Sanduță și Asociația Reporteri de Investigație și Securitate privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, cu încasarea prejudiciului moral”, scrie în decizia în care se mai precizează că se adoptă o nouă hotărâre.

Magistrații au continuat cu respingerea cererii PSRM.

Decizia este definitivă însă poate fi atacată cu recurs la CSJ - ultima instanță naționlă, în termen de două luni de la comunicarea deciziei integrale.

Ancheta „Banii lui Dodon din Bahamas” poate fi citită aici, iar despre cum a decurs procesul cu președintele Igor Dodon - vedeți aici.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns