PSRM a dat în judecată postul PRO TV Chișinău și pe jurnalista Lorena Bogza

PSRM a dat în judecată postul PRO TV Chișinău și pe jurnalista Lorena Bogza

PSRM a dat în judecată postul PRO TV Chișinău și pe jurnalista Lorena Bogza. Motivul invocat în cererea transmisă în instanță este că la emisiunea „În PROfunzime”, din 30 aprilie curent, la care s-a discutat despre „dosarul Bahamas” ce presupune spălare de bani din Bahamas prin intermediul firmei „Exclusiv Media” a socialistului Corneliu Furculiță, ar fi fost făcute afirmații defăimătoare, în lipsa unei decizii a instanței. PRO TV consideră că nu există temei ca postul să fie acționat în judecată și că este o încercare de intimidare în pragul campaniei electorale.

PSRM s-a referit la următoarele fragmente din emisiune:

- Acum trecem la subiectul pentru care ne-am întâlnit, ca să vedem drumul banilor din Bahamas în 2016 pentru PSRM.

- În cazul în care se demonstrează că acești bani, ilegali, au fost folosiți în campania prezidențială și președintele Dodon a câștigat, ce se întâmplă?

„Este o încălcare deliberată a prezumției nevinovăției. Nu există o decizie adoptată care ar permite diseminarea informației în mod univoc și cert, publicul fiind indus în eroare asupra veridicității și irevocabilității celor expuse în emisiune”, scrie în cererea de chemare în judecată.

Postul de televiziune anunță că a încercat să discute cu doi deputați socialiști despre subiect. „Ce fel de cerere? Cine a atacat Pro TV?”, a întrebat Vlad Batrîncea, însă Vasile Bolea le-a replicat: „Uitați-vă în încheiere”.

Declarația PRO TV Chișinău:

„PRO TV consideră că această acțiune are ca scop intimidarea echipei de jurnaliști ai teliviziunii, în pragul campaniei electorale, de către Partidul Socialștilor din Republica Moldova, aflat la guvernare. Considerăm că nu există temei legal cre să justifice acționarea postului nostru în judecată”.

CITEȘTE despre dosarul „Bahamas”:

Iurie Reniță a prezentat un document ce demonstrează că PSRM a folosit bani din offshore pentru campania electorală prezidențială din 2016 (VIDEO/DOC)

Deputații PSRM - Furculiță, Odnostalco și Bolea - au fost interogați în dosarul „Bahamas”

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns