Premieră pentru R. Moldova: Tinerii jurnaliști din șase țări au discutat în cadrul ADAMI TALKS 2018, găzduit de Parlament

Premieră pentru R. Moldova: Tinerii jurnaliști din șase țări au discutat în cadrul ADAMI TALKS 2018, găzduit de Parlament Foto: parlament.md

Tinerii jurnaliști și studenți ai facultăților de jurnalism din șase țari au participat la discuţiile ”ADAMI TALKS 2018”. Evenimentul, organizat în premieră în Republica Moldova, s-a desfășurat sub patronajul Președintelui Parlamentului.

Panelul de discuţii “Combaterea propagandei și discursului de ură – provocare actuală pentru un jurnalism de calitate” a fost transmis în regim de conferință din Republica Moldova în Georgia, Armenia, Ucraina, Azerbaidjan și Belarus. Tinerii au interacţionat cu experţii din domeniul mass-media, prezenţi la eveniment, precum eurodeputata Rebecca Harms, consultantul internaţional media din Marea Britanie, Zubrab Kodalashvili, corespondenta senior WDR/ARD Ina Ruck și corespondentul senior DW Miodrag Soric.

Discuţia s-a axat pe combaterea propagandei şi a discursului de ură, iar experţii au împărtăşit experienţele personale în lupta împotriva propagandei, au relatat despre modalităţile prin care posturile TV şi platformele media pot identifica soluții pentru războiului informational. De asemenea, au prezentat metode de luptă cu “fake news”.

În context, Rebecca Harms a declarat că cea mai bună soluţie în lupta cu propaganda este crearea unei mass-media independente în ţară.

“Mulţumesc Parlamentului Republicii Moldova şi speakerului Andrian Candu, pentru posibilitatea de a desfăşura acest eveniment în incinta Legislativului”, a menționat directorul ADAMI Media Prize, Stefan Tolz.

Discuțiile ”ADAMI TALKS 2018” au avut loc în cadrul concursului ”ADAMI Media Prize 2018”, destinat statelor membre ale Parteneriatului Estic. Concursul de film și programe televizate se desfășoară, în acest an, sub patronajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova.

Câștigătorii celor șase categorii de premii sunt anunțați, în această seară, în cadrul Galei Premiilor. Concursul Premiul ”ADAMI Media Prize” este la a III-a ediție și este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei. 

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns