Jurnalistul Boris Erușevschi s-a stins din viață

Jurnalistul Boris Erușevschi s-a stins din viață

Jurnalistul Boris Erușevschi s-a stins ieri din viață, la vârsta de 63 de ani neîmpliniți, în urma unui atac de cord, informează MOLDPRES.

S-a născut la 22 decembrie 1955 în orașul Sângerei. În 1978, după absolvirea secției de ziaristică a Facultății de Filologie a Universității de Stat din Moldova, a fost repartizat la Comitetul de Stat pentru Radiodifuziune și Televiziune. Și-a început activitatea în calitate de redactor la radio, redacția muzicală. Își câștiga respectul colegilor și simpatia publicului grație rubricilor sale din emisiunile ”Fonocaleidoscop duminical, ”Ora călătorului”, ”Melodii preferate” ș.a.

Mai târziu, Boris Erușevschi s-a transferat la televiziune. Astfel, 27 de ani i-a dedicat Televiziunii Naționale. Fiind comentator TV, a realizat programe sociale, culturale și de divertisment. El este unul dintre fondatorii programului informativ ”Mesager”, considerată de către specialiști o emisiune de rezonanță din istoria jurnalismului moldovenesc. A fost directorul Departamentului Actualități și al Departamentului Cultură TV. În ultimii ani, a activat în calitate de șef al Serviciului de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare și în cea de redactor-șef adjunct al ziarului ”Capital Market”.

Solicitată de MOLDPRES, telejurnalista Silvia Hodorogea a menționat că Boris Erușevschi a fost un om echilibrat, armonios și un bun profesionist. ”În anii mișcării de eliberare și renaștere națională a fost în echipa ”Mesager”-ului. Era un om erudit, plin de idei și inițiative noi”, a mai spus Silvia Hodorogea.

La rândul său, fostul director al postului de Televiziune Moldova1, Mircea Surdu, a afirmat că Boris Erușevschi era un om de omenie și de o cumsecădenie rară. ”Mi-a fost șef pe când se afla în fruntea Departamentului Cultură. A fost un om neconflictual. Avea blândețe de la natură, de la mama, de la strămoșii lui”, a  subliniat Mircea Surdu.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al regretatului jurnalist va fi depus mâine, începând cu ora 17.00, la Catedrala ”Sfânta Teodora de la Sihla” din Chișinău. Boris Erușevschi va fi înmormântat joi, 6 decembrie, la Cimitirul nou din Durlești.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns