Jurnaliștii Sputnik Estonia se plâng pe autorități. Rusia pregătește o reacție

Jurnaliștii Sputnik Estonia se plâng pe autorități. Rusia pregătește o reacție

Angajații Sputnik Estonia și-au întrerupt relațiile de muncă cu redacția din 1 ianuarie 2020. Ei se plâng pe anumite amenințări cu urmărirea penală. Cel puțin așa scrie într-o declarație oficială a Agenției Internaționale de Presă „Россия сегодня”. Rusia nu vrea să stea deoparte în acest caz.

„Din cauza amenințărilor cu urmărirea penală din partea autoritățile Estoniei, conform unui articol care prevede până la cinci ani închisoare, angajații Sputnik Estonia sunt nevoiți să-și întrerupă relațiile cu redacția. Sputnik Estonia și AIP Rossiya Segodnya își susțin angajații în această decizie”, se menționează în declarație.

În aceeași declarație scrie că: „Nu considerăm oportun să riscăm cu libertatea oamenilor. Considerăm că acțiunile regimului estonian în raport cu cetățenii lor reprezintă o persecuție deschisă, un abuz juridic, o manifestare a totalitarismului și o încălcare grosolană a principiilor libertății de exprimare, fără precedent în UE. Singura „vină” a jurnaliștilor este activitatea pentru presa rusească”.

În acest sens, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe a Federației Ruse, Maria Zaharova a anunțat că Moscova pregătește un răspuns la „hărțuirea jurnaliștilor de la Sputnik Estonia”.

Deși activitatea redacției a fost suspendată, site-ul Sputnik Estonia încă funcționează.

NOTĂ: Sputnik reprezintă o agenție internațională de știri fondată de „Россия сегодня” care-și are sediul central la Moscova. El este considerat ca o armă de propagandă a rușilor pentru a dezinforma. Administrația mereu s-a apărat spunând că este incomodă autorităților.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns