Jurnalişti americani, expulzaţi din Venezuela după ce i-au arătat lui Maduro imagini cu oamenii din ţară care căutau mâncare în gunoaie

Jurnalişti americani, expulzaţi din Venezuela după ce i-au arătat lui Maduro imagini cu oamenii din ţară care căutau mâncare în gunoaie

Autorităţile din Venezuela au informat şase jurnalişti de la televiziunea americană Univision că vor fi expulzaţi, după un interviu cu preşedintele Nicolas Maduro, în cursul căruia un jurnalist i-a arătat liderului de la Caracas imagini cu venezueleni căutând mâncare într-o maşină de gunoi, scrie Mediafax.

Prezentatorul Jorge Ramos, care de-a lungul carierei a câştigat mai multe premii Emmy, a declarat că a fost reţinut timp de două ore în incinta Palatului prezidenţial Miraflores de la Caracas, după ce Maduro s-a arătat deranjat de întrebările ce i-au fost adresate.

Jorge Rodriguez, ministrul pentru Comunicaţii, a afirmat pe Twitter că televiziunea Univision a creat "un spectacol ieftin".

Incidentul s-a petrecut după Ramos i-a arătat lui Maduro imagini cu venezueleni căutând mâncare într-o maşină de gunoi.

Ramos a declarat pentru Univision că lui Maduro "nu i-au plăcut" unele întrebări despre "lipsa democraţiei în Venezuela, despre tortură, prizonieri politici şi criza umanitară".

"S-a ridicat după ce i-am arătat înregistrări cu tineri mâncând dintr-o maşină de gunoi", a explicat Ramos.

Echipa de jurnalişti de la Univision va fi expulzată marţi din Venezuela.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns