Cine este noul patron al PRO TV

Cine este noul patron al PRO TV Sursa text: prosport.ro

CME – Central European Media Enterprise – principalul acţionar al Pro TV - are de astăzi, 28 octombrie, un nou proprietar. Public Provident Fund (PPF), un fond de investiții deținut de cel mai bogat om din Republica Cehă, Petr Kellner, a cumpărat compania-mamă (CME).

Achiziția urmează să fie finalizată la jumătatea anului viitor. Petr Kellner a oferit o scurtă declarație cu privire la această tranzacție: „Achiziția CME cu activele sale media în cinci țări europene va completa și va consolida în continuare operațiunile noastre de telecomunicații din Europa Centrală și de Est. Dorim să valorificăm sinergiile naturale dintre crearea de conținut și distribuția acestuia, cu scopul de a dezvolta în continuare afacerile noastre de telecomunicații și mass-media”, a spus miliardarul.

Pe lângă România, CME funcționează și pe piața media din Bulgaria, Cehia, Slovacia și Slovenia. În total, 30 de televiziuni fac parte din compania-mamă. În trustul PRO există șapte posturi: PRO TV, PRO 2 (fostul PRO Cinema), PRO X (fostul Sport.ro), PRO GOLD (fostul Acastă TV), PRO CINEMA, PRO TV Internațional și PRO TV Chișinău.

Tranzacția se ridică la 2,1 miliarde de dolari.

Cine este noul patron PRO TV

Petr Kellner este al 73-lea cel mai bogat om al planetei. Averea sa se ridică în prezent la 15.5 miliarde de dolari. În urmă cu un an, Kellner avea o avere de 12 miliarde de dolari și ocupa locul 88 în ierarhia Forbes.

În septembrie 2018, Kellner a cumpărat clădirea de birouri Crystal Tower din București, care găzduiește sediul ING Bank România. Kellner deține și sediul de birouri Metropolis Center, aflat în aceeași zonă, pe care l-a cumpărat în 2016, cu 50 de milioane de euro.

 

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns