Ce a pățit jurnalistul care a anunțat pe post că cele patru fiice ale lui Kobe Bryant se aflau în elicopterul prăbușit

Ce a pățit jurnalistul care a anunțat pe post că cele patru fiice ale lui Kobe Bryant se aflau în elicopterul prăbușit

Reporterul care a afirmat în direct că toate cele patru fiice ale lui Kobe Bryant s-ar fi aflat la bordul elicopterului care s-a prăbușit a fost suspendat de postul ABC News, Digi Sport. Matt Gutman este cel care a comis uriașa gafă și care ulterior a fost sancționat.

Matt Gutman și-a cerut scuze

Matt Gutman s-a corectat apoi şi şi-a cerut iertare, tot în direct. În plus, el a postat un mesaj pe Twitter: “Astăzi (n.r. – 27 ianuarie) am relatat în mod eronat că se credea că patru copii ai lui Kobe Bryant erau la bordul elicopterului. Este incorect. Le cer iertare familiei lui Kobe, prietenilor şi telespectatorilor noştri”.

“Relatarea cu corectitudine a informaţiilor este esenţială pentru jurnalismul nostru. Relatarea iniţială a lui Matt Gutman nu a fost exactă şi nu s-a ridicat la nivelul standardelor noastre editoriale”, se arată într-un comunicat al ABC News, în care nu se precizează durata suspendării.

Gutman, în vârstă de 42 de ani, este reporter ABC News din 2008. El a câştigat premii în jurnalism pentru relatări din 2017, despre atacul armat din Las Vegas, şi din 2018, despre operaţiunile de salvare a echipei de fotbal juniori blocată în peştera din Thailanda.

Și Washington Post și-a suspendat o jurnalistă

Zilele trecute, şi Washington Post şi-a suspendat o jurnalistă, pe Felicia Sonmez, după ce aceasta a amintit pe reţelele de socializare despre un caz de viol în care a fost implicat Kobe Bryant, după decesul baschetbalistului.

La scurt timp după ce au apărut informaţii privind prăbuşirea elicopterului în care se afla Kobe Bryant, Sonmez a postat pe Twitter un link către un articol din Daily Beast, cu titlul "Îngrijorătorul caz de viol al lui Kobe Bryant: Dovezile ADN, povestea acuzatoarei şi o jumătate de mărturisire".

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns