(video) Jurnalistă CNN, dată afară de la conferința Trump - Junker. Întrebarea adresată președintelui american

(video) Jurnalistă CNN, dată afară de la conferința Trump - Junker. Întrebarea adresată președintelui american

Casa Albă a făcut miercuri obiectul criticilor după ce a interzis accesul unei jurnaliste CNN la conferinţa de presă comună a preşedintelui SUA, Donald Trump, şi preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

În biroul oval, Kaitlan Collins, jurnalistă a CNN, i-a adresat câteva întrebări lui Donald Trump, care stătea alături de şeful executivului european, fără a primi vreun răspuns. Întrebările se refereau la Vladimir Putin şi Michael Cohen, fostul avocat al miliardarului republican, care l-a înregistrat fără ştirea acestuia.

Potrivit CNN, doi apropiaţi ai preşedintelui, inclusiv Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, i-au spus jurnalistei că nu este binevenită la conferinţa de presă programată mai târziu.

“Ei i-au spus că întrebările pe care le-a adresat erau nepotrivite pentru această întâlnire”, spune Kaitlan Collins.

Criticile au apărut imediat. “Condamnăm cu fermitate decizia nefericită şi inadecvată a Casei Albe de a împiedica unul dintre membrii noştri să meargă la un eveniment public de presă după ce a pus întrebări pe care ei nu le-au apreciat”, a reacţionat pe Twitter asociaţia corespondenţilor Casei Albe (WHCA).

Chiar şi Fox News, canal concurent, şi-a exprimat îngrijorarea: “Suntem foarte solidari cu CNN în ceea ce priveşte dreptul la accesul deplin pentru jurnaliştii noştri, ca parte a unei presei libere şi fără piedici”, a scris într-un comunicat, citat de mai multe mass-media, preşedintele canalului de televiziune favorit al preşedintelui Trump. 

Sursa: Protv

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns