Televiziunea RTR Moldova, amendată de CCA cu 50 de mii de lei

Televiziunea RTR Moldova, amendată de CCA cu 50 de mii de lei

Foto simbol: Captură Youtube.com

Postul de televiziune RTR Moldova a fost amendat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului cu 50 de mii de lei, pentru nerespectarea prevederilor Codului Audiovizualului ce țin de propaganda străină pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată azi, în cadrul ședinței CCA.

În urma unei sesizări a membrei CCA Olga Barbălată, buletinul de știri de al RTR a fost monitorizat pe parcursul a câteva zile și s-a constatat că televiziunea a difuzat reportaje identice cu cele transmise de postul Russia 1, pe care le difuza drept materiale proprii de la rubrica cu știri externe. Mai mult, chiar și intro-urile și intervențiile prezentatorilor au fost identice cu cele ale jurnaliștilor din Rusia. Aceste reportaje au cuprins de la 28% la 41% din tot timpul buletinelor de știri monitorizate. 

Reprezentantul postului RTR Moldova a încercat să-și apere poziția invocând faptul că acestea sunt materiale care reflectă evenimente externe, că postul are corespondeți peste hotare și că aceste reportaje sunt produse proprii întrucât au fost montate și prezentate de angajații televiziunii. 

În viitorul apropiat, RTR Moldova va trebui să prezinte la CCA ce măsuri au fost luate pentru redresarea situației date.

Noile prevederi ale Codului Audiovizualului ce țin de combaterea propagandei străine pe teritoriul Republicii Moldova au intrat în vigoare pe 12 februarie 2018.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns