Svetlana Maftei, jurnalista de la Deschide.MD, cochetează cu televiziunea. Cât de bine îi stă în ”fotoliul principal” de la M1

Svetlana Maftei, jurnalista de la Deschide.MD, cochetează cu televiziunea. Cât de bine îi stă în ”fotoliul principal” de la M1  Foto: Facebook.com

Profesia de jurnalism presupune vocație, dăruire și… multă muncă. Asta ne demonstrează jurnalista Svetlana Maftei care s-a îndrăgostit de online, dar de curând a început să cocheteze și cu televiziunea. Având un rol important la portalul de știri Deschide.MD, care necesită implicare și timp, Svetlana a decis totuși să încerce cât de bine se descurcă în fața unui prompter și cât de ”comod” este fotoliul unei televiziuni. Vorbim despre postul național de televiziune M1, iar ieri, Svetlana a moderat emisiunea ”Moldova în Direct”, aceasta fiind primul pas în calitate de moderator. 

”Oferta a venit din partea doamnei director Ecaterina Stratan. Într-o primă etapă, necunoscând detalii, eram aproape convinsă că nu va fi posibilă această colaborare pentru că legitimația Deschide.MD e un fel de „icoană” pentru jurnalista din mine. Nu aveam să o schimb pentru nimic în lume. Când am aflat că, de fapt, este vorba despre o colaborare în paralel cu ceea ce fac la Deschide.MD și că oferta mă pune în fotoliul principal la „Moldova în Direct”, mi-a cam dispărut cheful de zâmbete. Înțelegeam că trebuie să iau o decizie care va crea turbulențe în confortul meu din presa online”, spune Svetlana.

Jurnalista susține că nu i-a fost ușor să ia o astfel de decizie și a cerut sfatul celor apropiați. Important este că nu regretă și că are mari așteptări inclusiv de la echipa Moldova 1.

Svetlana Maftei, jurnalista de la Deschide.MD, cochetează cu televiziunea. Cât de bine îi stă în ”fotoliul principal” de la M1

”Pentru claritate, este vorba despre un proiect care îmi va permite să moderez această emisiune la fel cum o face colega mea Liliana Barbăroșie de la Radio Europa Liberă. Revenind la decizie luată, recunosc - sunt o balanță cam dezechilibrată de aceea am luat-o cu ajutorul oamenilor apropiați cărora le-am cerut sfatul și care mi-au zis să nu dau înapoi. Cu această ocazie, le mulțumesc pentru „șut”! Și pentru că (din nepricepere și din inconștiență probabil), până nu demult aveam obiceiul prost de a face glume pe seama cititorilor de prompter, aseară am zis că mă descurc fără el. Mai departe, telespectatorul să ne (mă) judece! Voi încerca împreună cu echipa de la Moldova 1, să-mi păstrez obiceiul de a avea întâietate la invitații care mă vor ajuta să punem în discuție cele mai actuale subiecte!”, mai spune Svetlana Maftei.

A absolvit Facultatea de Jurnalism de la USM în anul 2014. A activat în calitate de reporter la posturile Publika TV și Jurnal TV, după care a decis să se alăture echipei Deschide.MD.  

Prima emisiune moderată de Svetlana Maftei la M1, o găsiți aici. 

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns