Russia Today France - avertizat pentru modul în care prezintă situația din Siria

Russia Today France - avertizat pentru modul în care prezintă situația din Siria Foto simbol: Reuters

Consiliul Suprem al Audiovizualului din Franța (CSA) a emis un avertisment postului de televiziune RT France din cauza modului în care acesta prezinta situația din Siria, se arata într-un comunicat de presă, publicat joi pe site-ul autorității de reglementare.

„Consiliul Suprem al Audiovizualului francez, în cadrul sesiunii plenare din 28 iunie, a decis să emită un avertisment pentru canalul de televiziune RT France din cauza lipsei de onestitate, acuratețe și lipsei diversitatii punctelor de vedere în emisiunea din 13 aprilie 2018, la ora 11:00, cu privire la situația din Siria”, se arată în comunicat.

Emisiunea din 13 aprilie a fost dedicată atacului chimic în orașul sirian Douma. RT France a distribuit versiunea conform căreia atacul a fost organizat de luptători ai gruparii „Jays al-Islam”, scrie Paginaderusia.

Reamintim că, o versiune similară privind autorii atacului chimic „înscenat” a fost răspândită și de Ministerul Apărării al Rusiei. Potrivit oficialilor militari rusi, în spatele acestei provocari se afla Marea Britanie.

Despre atacul chimis din Douma au anuntat o serie de organizații non-guvernamentale siriene, inclusiv ”căștile albe”. Potrivit acestora, în timpul atacului au murit zeci de civili. Organizația Mondială a Sănătății a anuntat detectarea simptomelor de otrăvire chimică la 500 de persoane, alte peste 70 de persoane, care se ascundeau în subsoluri, au fost ucise.

De altfel, în Occident, RT este adesea numit ”portavoce” a Kremlinului. În 2017, președintele Franței Emmanuelle Macron a numit postul de televiziune Russia Today și agenția de știri Sputnik „organe ale propagandei false”, iar în raportul directorului NSA din ianuarie 2017, RT este numit ”instrumentul Kremlinului de subminare a ordinii democratice”.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns