Reprezentanții mass-media au organizat un flash-mob în fața clădirii GBC: „Jurnaliștii nu se lasă intimidați!”

Reprezentanții mass-media au organizat un flash-mob în fața clădirii GBC: „Jurnaliștii nu se lasă intimidați!” Foto: media-azi.md

Jurnaliști, reprezentanți ai societății civile și ai unor partide politice au venit să sprijine redacția Ziarului de Gardă (ZdG) care a desfășurat luni, 16 octombrie, un flash-mob în fața clădirii Global Business Center (GBC), după ce săptămâna trecută reporterele Marina Ciobanu și Viorica Tataru de la această publicație au fost somate de agenții de pază ai clădirii să nu filmeze în acel loc.

Participanții la acțiune purtau pancarte pe care scria: „Paznicii GBC nu sunt stăpânii jurnaliștilor”, „Jurnaliștii nu se lasă intimidați!”. „Nu există nicio lege actualmente care ar interzice unui reporter să filmeze sau să-și facă munca pe o stradă”, a declarat Alina Radu directoarea ZdG, potrivit Media Azi. 

Cele două jurnaliste de la ZdG împreună cu câțiva colegi au intrat în clădirea GBC pentru a obține explicații în legătură cu incidentul de săptămâna trecută. Persoana de la recepție nu le-a putut oferi astfel de informație, dar de cei prezenți s-a apropiat Oleg Cristal, consilierul președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care a afirmat că regretă cele întâmplate. 

Precizăm că organizațiile neguvernamentale de media au condamnat abuzurile persoanelor care au împiedicat cele două jurnaliste de la Ziarul de Gardă (ZdG) să filmeze în spațiul public din zona în care este amplasată clădirea Global Business Center și au cerut Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să investigheze acest caz.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat, într-un comunicat de presă, că s-a autosesizat pe acest caz.

Compania Argus-S care păzește sediul Global Business Center a venit cu un răspuns după incidentul vizat. Astfel, potrivit reprezentanților Argus-S, angajații care au recurs la acest gest au încălcat regulamentul intern și au fost deja sancționați. 

„Compania Argus-S precizează că angajații care au încălcat regulamentul au fost deja sancționați disciplinar, iar compania își manifestă deschiderea și colaborarea totală cu reprezentanții MAI, care investighează incidentul. Sarcina noastră contractuală este să asigurăm buna desfășurare a activității în clădirea Global Business Center, unde au oficii mai multe organizații, companii naționale și internaționale. Modul în care au acționat angajații noștri în cazul reclamat de dvs. nu corespunde procedurilor prestabilite și acesta este motivul pentru care ei au fost sancționați”, se arată în răspunsul oferit pentru AGORA de către compania sus menționată. 

Detalii despre caz găsiți aici. 

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns