Reporter ”Vocea Basarabiei” - agresat verbal de liderul PPDA, Andrei Năstase. Postul TV își exprimă public indignarea

Reporter ”Vocea Basarabiei” - agresat verbal de liderul PPDA, Andrei Năstase. Postul TV își exprimă public indignarea

Un reporter al portalului de știri autohton ”Vocea Basarabiei” ar fi fost agresat verbal de liderul PPDA, Andrei Năstase. Portalul citat își exprimă public indignarea în legătură cu acest atac, dar și cu alte cazuri de agresare a jurnaliștilor, de către fruntașii Platformei DA.

”Redacția portalului de știri ”Vocea Basarabiei” își exprimă public îngrijorarea și indignarea față de atacurile asupra jurnaliștilor, pe care le comit, în ultimul timp, reprezentanții unor partide de opoziție. Cel mai recent caz a avut loc vineri, 29 iunie, când liderul PPDA, Andrei Năstase, împreună un activist al formațiunii, care s-a prezentat ca fiind reprezentant al presei, au agresat verbal echipa noastră de filmare. Reporterul Eliza Botnari a fost acuzată de dezinformare și somată, într-un mod ultimativ, să ceară scuze publice în fața camerei, chiar în timpul unei transmisiuni live pe facebook, efectuată de agresor.

Motivul ar fi o știre, difuzată pe portalul ”Vocea Basarabiei” cu o zi înainte, despre incidentul din fața Ambasadei Federației Ruse, când un bărbat a atacat un grup de tineri, care protestau față de prezența armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova. Ulterior, am constatat că atacatorul a participat activ la protestele Platformei DA și a fost implicat în mai multe provocări, fapt menționat în știre.

Considerăm că atitudinea agresivă față de reporterul nostru atentează grav la drepturile și libertățile jurnalistului, iar scopul acestui incident a fost de a ne intimida și de a ne închide gura. ”Vocea Basarabiei” este o instituție de presă independentă și nu are simpatii politice față de niciunul dintre partidele existente. Știrile și reportajele noastre respectă deontologia profesională și etica jurnalistică, iar acuzațiile care ne-au fost aduse nu au niciun fundament moral și juridic.

Ținând cont de faptul că, în ultima vreme, au existat mai multe atacuri asupra jurnaliștilor, comise de liderii și adepții acestei formațiuni, solicităm instituțiilor statului, organizațiilor neguvernamentale din domeniul mass-media și misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova să ia atitudine, pentru a curma toate aceste abuzuri. Dreptul la libera exprimare este garantat de Constituție, legile în vigoare și convențiile internaționale la care Republica Moldova este parte, prin urmare, nimeni nu poate să ne dicteze ce avem voie să spunem și ce nu, atât timp cât nu atentăm la normele legale și morala publică”, se arată în scrisoarea semnată de redacția ”Vocea Basarabiei”.

Menționăm că Andrei Năstase i-a reproșat unui reporter PRO TV că îi pune întrebări incomodE, după ce a fost întrebat despre agresarea unor cântăreţi ambulanţi de către protestatarii din faţa Primăriei Chişinău.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns