Redactorul-șef al site-ului de știri Meduza a demisionat, ca rezultat al unor acuzații de hărțuire sexuală

Redactorul-șef al site-ului de știri Meduza a demisionat, ca rezultat al unor acuzații de hărțuire sexuală

Site-ul rus independent de știri Meduza a anunțat vineri demisia redactorului-șef, după o serie de acuzații de hărțuire sexuală, rușinoase pentru acest trust care a scris pe larg despre subiectul #MeToo, relatează AFP.

Ivan Kolpakov, unul dintre fondatorii acestui site cu baza în Letonia pentru a scăpa de presiunea autorităților ruse și redactor-șef din 2016, a fost acuzat că a făcut gesturi deplasate fată de soția unui coleg în timpul unei seri.

”Este singura cale de a pune capăt unei crize care vizează redacția și de a minimiza prejudiciile cauzate reputației acestui site”, a spus Kolpakov, citat de Meduza.

Ivan Kolpakov, redactorul-șef la „Meduza”, a fost învinuit de hărțuire sexuală. Incidentul s-ar fi produs pe data de 20 octombrie, în timpul unei petreceri organizate  cu ocazia zilei de naștere a portalului.

„La ora 4 dimineața, Ivan Kolpakov, care era beat criță, a pipăit-o pe soția unuia dintre angajații instituției. Mai mult, acesta a zis că nimeni nu-i va face nimic pentru astfel de comportament. Kolpakov nu-și amintește prea multe detalii, dar nu exclude faptul că acest incident a avut loc”, se arată într-o declarație oficială făcută de administrația portalului.

După acest incident, Kolpakov a fost suspendat temporar din funcție, până la anunțarea deciziei luate de către consiliul de administrare al portalului. Decizia consiliului nu s-a lăsat prea mult așteptată, săptămâna trecută, administrația a decis să închidă ochii la acest incident și să-l restabilească în funcție.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns