Radio Orhei a atacat CCA în judecată pentru că a acordat licență de emisie unui post de radio cu o denumire identică (VIDEO)

Radio Orhei a atacat CCA în judecată pentru că a acordat licență de emisie unui post de radio cu o denumire identică (VIDEO)

Captură video

Conducerea postului Radio Orhei a atacat în instanța de judecată Consiliul Coodonator al Aurdiovizualului (CCA) pentru că a acordat licență de emisie unui post de radio denumire identică, acuzând CCA de faptul că în acest mod a permis transferul de imagine și a admis ca între cele două surse media să se creeze o concurență neloială. 

Mai mult, directoarea instituției media Tatiana Djamanov susține că în ultimii 2-3 ani, postul local de radio se confruntă cu probleme și că sunt constrânși de autoritățile din Orhei: „Ni se pun piedici permanent. Nu ni se oferă informații de interes public. Este evidentă atitudinea autorităților față de noi prin etichetele care ni se dau. Chiar în prezența noastră, președintele fracțiunii majoritare din Consiliul municipal Orhei, de față cu susținătorii domnului Șor, ne-a numit „Media dubioasă”, a declarat Tatiana Djamanov, în cadrul unei conferințe de presă. 

Decizia în cauză a fost luată pe 5 aprilie 2018.

În acest context, mai multe asociații de presă s-au solidarizat cu Radio Orhei și solicită CCA să abroge această decizie, printre acestea: Asociaţia Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Centrul "Acces-Info", Asociaţia Telejurnaliştilor Independenţi și Comitetul pentru Libertatea Presei.

Postul local Radio Orhei activează de 12 ani. 

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns