Primele nume ale prezentatorilor care vor putea fi urmăriți la ”Orhei TV” și „Televiziunea Centrală”, posturi afiliate primarului Ilan Șor

Primele nume ale prezentatorilor care vor putea fi urmăriți la ”Orhei TV” și „Televiziunea Centrală”, posturi afiliate primarului Ilan Șor

O mare parte din emisiunile anunțate la posturile Orhei TV și Televiziunea Centrală (anterior Euro TV), afiliate acestuia, vor fi moderate de persoane apropiate primarului Orheiului. Astfel, soția lui Ilan Șor, Jasmin, va prezenta „Conversație de suflet”, iar adjuncta acestuia, Diana Memeț,  – „Ora locală” și, probabil, „Ora primarului”. Emisiunile vor fi difuzate la ambele televiziuni, informează media-azi.md.

Sursele de finanțare pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte media, conform administrației posturilor TV, au fost adunate din „împrumuturile unor persoane fizice și juridice”, care au încredere în televiziunile respective.

Administratorul celor două posturi de televiziune, Dumitru Chitoroagă, „reprezentant împuternicit” al Partidului Șor, susține că lansarea programelor, cel mai probabil, va avea loc pe 8 noiembrie, dar nu exclude că acest lucru se va întâmplă mai devreme.

În ultimele săptămâni, în Chișinău, dar și la Orhei au fost expuse zeci de panouri publicitare din care reiese că cele două televiziuni vor avea mai multe emisiunii proprii. Pe panouri sunt afișate atât denumirile emisiunilor, cât și numele moderatorilor. De exemplu, interpreta Jasmin va prezenta emisiunea „Conversație de suflet” (Душевный разговор), care, potrivit Newsmaker, va fi filmată la Moscova.

Jurnalistul rus Alexandr Kovalev, cunoscut publicului drept gazda unui reality show culinar la Ren TV Rusia, va realiza emisiunea „Cu proprii ochi” (Своими глазами).

Programul săptămânal „Bună seara” (Добрый вечер) va fi moderat de către actrița Teatrului rus „Anton Cehov” Vera Mariancic și actorul israelian Ian Levinson.

Un panou publicitar cu textul „Ora primarului în fiecare săptămână”, expus în mai multe locuri din Chișinău, îl reprezintă pe Ilan Șor. Întrebat dacă aceea va fi emisiunea lui Ilan Șor, administratorul Dumitru Chitoroagă a răspuns că va putea participa orice primar care va accepta invitația realizatorilor. „E ora tuturor primarilor. De exemplu, acesta (Ilan Șor – n.r.) poate să fie unul dintre cei care vor participa. Dacă o să dorească o să participe, dacă nu – nu... cu siguranță sunt și alți care vor participa”, a explicat Chitoroagă.

Emisiunea respectivă va fi moderată cel mai probabil de viceprimărița municipiului Orhei Diana Memeț. Pe unele panouri publicitare numele acesteia apare pe panoul care o anunță în calitate de moderatoare a emisiunii „Ora locală”.

Diana Memeț a confirmat, la rândul său, pentru Media-azi.md că în prezent se pregătește pentru „Ora locală”. „Emisiunea va fi un proiect și un parteneriat dintre Primărie și televiziune și noi o să vorbim despre problemele localității, localităților, adică chestii de zi cu zi despre care nimeni altul mai bine decât mine nu o să poată să vorbească”, a explicat Memeț.

Aceasta a adăugat că nu își va sista activitatea de viceprimar și va combina ambele funcții. „Va fi o emisiune de discuții, de dezbateri. Adică, noi identificăm problema, căutăm împreună soluția și, probabil, identificăm problema chiar în cadrul emisiunii. Eu nu văd aici un conflict de interese”, a adăugat Memeț.

Întrebată dacă este membră a vreunui partid politic, Diana Memeț a refuzat să răspundă direct la această întrebare, însă a sugerat că în anumite rapoarte cu privire la activitatea unor partide poate fi identificat și numele ei.

Prezentatoarele buletinelor de știri vor fi jurnalistele Cristina Moldovanu și Dorina Gherganov. Emisiunile politice vor fi moderate de către jurnalistul Ghenadie Vaculovschi.

Ghenadie Vaculovschi a afirmat pentru Media-azi.md că încă nu a fost elaborat conceptul emisiunii pe care o va modera jurnalistul. De asemenea, el nu este sigur că aceasta va fi pe teme politice. „Probabil o să fie o emisiune de dezbateri, nu e vorba neapărat de o emisiune cu caracter politic. Acum suntem în discuții, nu putem să spunem nimic categoric”, a precizat Vaculovschi.

Prezentatorii talk-show-ului matinal „Bună dimineața” vor fi Avelin Tabarcea și iluzionistul Garry Cozma.

Citește continuarea pe media-azi.md.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns