Primarul interimar Silvia Radu acuză TV8 de hărțuire: ”Nicăieri în lumea civilizată nu se practică un astfel de jurnalism”. Explicația redacției

Primarul interimar Silvia Radu acuză TV8 de hărțuire: ”Nicăieri în lumea civilizată nu se practică un astfel de jurnalism”. Explicația redacției

UPDATE 15:59 Redacția TV8 a sesizat Consiliul de Presă pentru a se pronunța cu referire la respectarea normelor deontologice de către postul de televiziune TV8 la realizarea reportajului „Gospodari doar declarativ. Gheață și mormane de zăpadă în fața porții lui Filip, Dodon și Radu”, difuzat pe 24 ianuarie 2018. 

Primarul General Interimar al mun. Chișinău, Silvia Radu, a venit cu unele acuzații în adresa postului de televiziune TV8, după ce jurnaliștii s-au dus la ea acasă, unde era doar fetița ei, și au interogat-o. Totul s-ar fi întâmplat în timp ce Silvia Radu se afla la muncă.

„Domnilor jurnaliști, eu mi-am asumat din prima zi de mandat că voi fi o țintă pentru presă. Mi-am asumat faptul că vor fi multe materiale care vor încerca să mă prezinte într-o imagine negativă. Ce ați făcut voi ieri este intolerabil. Se numește hărțuire. Nu puteți veni la mine acasă și să îmi interogați copilul când știți bine că sunt plecată. Ați încălcat orice normă deontologică, ați încălcat orice normă de bun simț. Nicăieri în lumea civilizată nu se practică astfel de tip de jurnalism. Vreți să fiți formatori de opinie, vreți ca oamenii să aibă încredere în informațiile prezentate de voi, dar vă pretați la cele mai urâte manevre. Să vă fie rușine”, a scris Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.  

Primarul interimar Silvia Radu acuză TV8 de hărțuire: ”Nicăieri în lumea civilizată nu se practică un astfel de jurnalism”. Explicația redacției

Drept răspuns, redacția de știri a postului de televiziune TV8 a anunțat că își exprimă regretul față de reacția acuzatoare a primarului interimar al Capitalei, Silvia Radu, față de reporteri și explică cum au stat lucrurile: 

”În spiritul normelor jurnalistice și a interesului public, apărut în contextul în care la mai bine de o săptămână de la ninsori străzile Chișinău sunt impracticabile și periculoase pentru pietoni, echipa de filmare a postului TV a realizat un reportaj de lângă locuințele primelor persoane în stat și a edilului Capitalei (materialul poate fi văzut AICI). Respectând normele deontologice, reporterul a sunat la poarta casei primarului pentru a solicita o opinie. Ținând cont de faptul că acasă se afla doar copilul minor al doamnei Silvia Radu, reporterul a întrebat copilul dacă este cineva din maturi fără a plasa în reportaj imagini cu minora. Regretăm că primarul consideră că realizarea unui reportaj despre ghețușul din fața casei sale și o discuție scurtă dintre reporter și fiica sa drept o hărțuire și intimidare.

Amintim primarului că doar în primele cinci zile de la ninsoare în Capitală au fost înregistrate peste 300 de cazuri de fracturi ale membrelor cauzate de ghețuș. Jurnaliștii TV8 își desfășoară activitatea în interesul societății, respectând normele deontologice și drepturile minorilor”, se arată în răspunsul postului de televiziune.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns