Președintele Parlamentului anunță crearea unui grup de lucru privind ajustarea legislației de media naționale

Președintele Parlamentului anunță crearea unui grup de lucru privind ajustarea legislației de media naționale

În aprilie curent va fi creat grupul de lucru privind ajustarea legislației de media naționale la standarde europene cu prioritate de elaborare a unui nou Cod al Audiovizualului. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Potrivit lui, procesul de elaborare a unor reglementări media conforme standardelor europene este susținut de Consiliul Europei, care va participa la formularea procedurilor și regulilor de activitate a acestui grup. Din Grupul de lucru vor face parte radiodifuzorii, instituțiile publice din domeniu (CCA, MTIC) și reprezentanții societății civile cu experiență în domeniul audiovizual.

Părțile interesate pot să depună scrisori de delegare la Parlament sau press@parlament.mdcem@parlament.md, până la 24 aprilie curent, ora 16.00.

Amintim că proiectul de lege care prevede modificarea Codului Audiovizualului a fost votat astăzi de către Parlament în lectură finală. Pentru adoptarea modificărilor și-au dat votul 79 de deputați din toate fracțiunile Parlamentare.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns