Pe 3 mai, Marșul Solidarității va da startul Zilelor Libertății Presei în Moldova. DETALII

Pe 3 mai, Marșul Solidarității va da startul Zilelor Libertății Presei în Moldova. DETALII Foto: media-azi.md

Centrul pentru Jurnalism Independent, în colaborare cu alte organizații de media din Republica Moldova, invită jurnaliștii și reprezentanții societății civile în data de 3 mai 2018 la Marșul Solidarității, care va da startul Zilelor Libertății Presei în Moldova.

Organizatorii evenimentului își propun să promoveze spiritul de coeziune în rândul jurnaliștilor, reprezentanții presei urmând a fi îndemnați să-și unească eforturile atunci când autoritățile:

  • tergiversează luarea unor decizii care ar facilita activitatea jurnaliștilor;
  • mimează transparența și susțin concentrarea instituțiilor media;
  • nu respectă dreptul jurnaliștilor la exprimare;
  • îngrădesc accesul la informații. 

Marșul Solidarității va începe la Parlament (ora 09.30), după care va continua la Președinție (ora 10.15), Guvern (ora 11.00) și Consiliul Coordonator al Audiovizualului (ora 11.35). La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai breslei jurnalistice și toți cei care susțin și promovează libertatea presei în Republica Moldova.

Organizațiile de media vor lansa în cadrul marșului tradiționalul Memoriu privind libertatea presei în Republica Moldova în perioada 3 mai 2017 - 3 mai 2018.

Zilele Libertății Presei reprezintă o oportunitate pentru a evalua starea curentă a presei din Republica Moldova, a evidenția problemele și provocările cu care se confruntă jurnaliștii și a reaminti instituțiilor statului despre rolul esențial al mass-media într-o democrație funcțională.
 
De asemenea, pe parcursul lunii mai vor fi organizate un șir de evenimente publice, care vor avea în centrul atenției subiecte care vizează mass-media din Republica Moldova. Agenda activităților poate fi accesată aici.

Jurnaliștii sunt invitați să se alăture evenimentelor pentru a susține împreună libertatea presei în Republica Moldova!

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns