Până pe 9 februarie, radiodifuzorii autohtoni trebuie să scoată din grilele de emisie emisiunile propagandistice

Până pe 9 februarie, radiodifuzorii autohtoni trebuie să scoată din grilele de emisie emisiunile propagandistice

Până pe 9 februarie 2018, radiodifuzorii autohtoni trebuie să opereze modificări în conceptele generale ale serviciilor de programe, astfel încât acestea să respecte prevederile noi ale Codului Audiovizualului, care țin de propaganda rusă pe teritoriul Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată azi de membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Totodată, în urma unei decizii de azi a membrilor CCA, pe parcursul anului 2018, posturile de televiziune și radio din țară vor fi monitorizate pentru a urmări în ce măsură se respectă aceste prevederi. 

Astfel, radiodifuzorii care nu se vor conforma noilor prevederi ale Codului Audiovizualului riscă amenzi usturătoare sau chiar retragerea licenței. Amenzile pornesc de la 40 de mii de lei și ajung la 70 de mii de lei. Retragerea licenței de emisie se va face în cazul în care se va constata că un anumit radiodifuzor a încălcat repetat prevederile legislative în această priviță și numai după ce vor fi epuizate toate tipurile de sancțiuni, aplicate gradual. 

Spre retransmisie nu vor fi admise programele de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care nu sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Decizia Parlamentului de modificare a Codului Audiovizualului în privința la anti-propaganda rusă pe teritoriul Republicii Moldova a fost publicată în Monitorul Oficial pe data de 12 ianuarie.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns