Oportunitate pentru jurnaliști moldoveni: Cum pot efectua o vizită de studiu în Germania

Oportunitate pentru jurnaliști moldoveni: Cum pot efectua o vizită de studiu în Germania

Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate anunță o vizită de studiu în Germania pentru 8 jurnaliști. Prioritate se va oferi jurnaliștilor de investigație și celor care au participat anterior la atelierele organizate de Fundație, în comun cu Asociația Presei Independente (API). Vizita va avea loc în perioada 10-16 decembrie. Toate costurile vor fi acoperite de organizatori.

Jurnaliștii selectați vor vizita unele dintre cele mai importante instituții de profil din Germania. Va fi planificată o vizită la sediul Parlamentului German, dar și o vizită la Casa Presei (Pressehaus) conferința de presă a Guvernului Federal, care are loc săptămânal și la care participă reprezentanții tuturor ministerelor din cadrul Guvernului Federal al Germaniei. Totodată, vor fi organizate mai multe întâlniri cu jurnaliști de investigație din Berlin, jurnaliști aflați în exil. O altă componentă a vizitei de studiu va fi și organizarea unor ateliere de lucru la tema ‘‘O introducere în sistemul media german’’, ’’Prezentarea și utilizarea noilor formate digitale și a jurnalismului de inovație’’ facilitate de către expertul media din cadrul Universității Makromedia – Profesorul Gernot Wolfram, dar și atelierul de lucru ’’Instrumente pentru procesarea conținutului media, mobile reporting-ul, instrumentele Google pentru jurnaliștii de investigație’’ facilitat de către experții din cadrul rețelei de traineri media ‘‘Netzwerk-Medien Trainer AG’’. În cadrul vizitei va fi prezent un traducător care va putea traduce din limba germană în limba română și vice-versa.

Doritorii de a participa vor trimite CV-ul și o scrisoare de motivare pe adresele de e-mail vladimir.gilca@fnst.org și diana.lungu@api.md până la data de 3 decembrie, ora 18.00. Mai multe detalii găsiți pe Api.md. 

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns