Noul proprietar al portalului de știri Unimedia

Noul proprietar al portalului de știri Unimedia

Portalul de știri Unimedia.info, unul dintre liderii la capitolul mass-media online din Republica Moldova, a fost vândut. În fapt, s-a schimbat proprietarul firmei Miraza SRL care-l deține, scrie mold-street.com.

Astfel, în loc de jurnalistul Cristian Jardan, care deținea 100% din firma Miraza SRL, unic asociat a devenit Olesea Banari.

Valoarea tranzacției este secretă, dar Miraza SRL are un capital social de 5.400 de lei.

Cristian Jardan a rămas încă administrator, dar acest lucru este pentru o perioadă scurtă. El a refuzat să comenteze informația pentru sursa citată și să explice decizia de a vinde firma și instituția media.

Noua proprietară, Olesea Banari (Bolboceanu) e soția omulkui de afaceri Sergiu Banari și a lucrat anterior în mass-media, deținând și administrând portalul stireazilei.md, popular în anii 2009-2011. Ea nu a răspuns solicitării noastre de a comenta achiziția.

Istoric

Unimedia a fost fondată în 2005 de New Media Grup SRL, deținută în prezent de Dumitru Ciorici, Tudor Darie, Sergiu Galușca și Vasile Galușca.

În 2009, postul de televiziune Publika TV, condus la acea vreme de Dumitru Țîra, actualul director al Grupului de presă „Realitatea”, și-a anunțat intenția de a prelua pachetul majoritar al firmei care administrează Unimedia. Parteneriatul Unimedia-Publika TV n-a durat mult însă, fiind desfăcut 3 ani mai târziu după un proces de judecată.

În 2012, Unimedia a fost transferată companiei Interact Media SRL, fondată de aceeași New Media Grup SRL.

La sfârșitul anului 2014, Unimedia a anunțat printr-un comunicat de presă că Interact Media SRL și Miraza SRL au semnat contract de vânzare-cumpărare a portalului de știri. Prețul tranzacției nu a fost făcut public, deși s-ar fi vehiculat cifre impresionante.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns