Nokta, proiect media lansat în Găgăuzia: Portalul va prezenta informații despre cele mai importante evenimente

Nokta, proiect media lansat în Găgăuzia: Portalul va prezenta informații despre cele mai importante evenimente

Organizația Obștească Piligrim-Demo a lansat astăzi, 26 decembrie, proiectul media Nokta și site-ul acestuia: www.nokta.md. Portalul va prezenta informații despre cele mai importante evenimente din UTA Găgăuzia, din toată Moldova, dar și din lume. Acestea vor fi documentate de către jurnaliști și activiști civici din regiune, dar și din alte localități ale țării.

Într-o conferință de presă la IPN, coordonatorul proiectului Nokta, Mihail Sirkeli, a spus că misiunea acestei surse media este de a produce materiale jurnalistice de calitate, inclusiv materiale care se axează pe jurnalismul de date, articole de analiză, reportaje și știri care reflectă fapte, evenimente și opinii. În comparație cu multiplele surse media din Găgăuzia, proiectul se bazează în mare parte pe jurnalismul de date.

„Vrem să analizăm un volum mare de date și să le prezentăm publicului în variantă ușor de accesat, iar prin aceasta vrem să facem informația mai accesibilă pentru public”, a spus Mihail Sirkeli.

Veaceslav Craciun, jurnalist Nokta, spune că în UTA Găgăuzia sunt zeci de surse media de informare, ceea ce este foarte mult pentru o regiune cu o populație de până la 150 de mii de oameni. Portalul Nokta se deosebește de altele prin faptul că aici sunt prezentați membrii echipei, ceea ce este o raritate pentru Găgăuzia, iar articole vor fi semnate de autor.

„Scopul nostru nu este să acoperim toate evenimentele, dar să scoatem în evidență momentele cele mai importante, să le verificăm și să le analizăm. Nu slujim partidelor politice, dar intereselor informaționale ale populației”, a spus Veaceslav Craciun.

Proiectul Nokta a fost inițiat de Asociația Obștească Piligrim-Demo, cu susținerea Fondului Național pentru Democrație. Informația pe portal este prezentată în limba rusă.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns