Mesajul emoționant postat pe Facebook de un jurnalist italian, după ce un moldovean i-a întors portofelul pierdut

Mesajul emoționant postat pe Facebook de un jurnalist italian, după ce un moldovean i-a întors portofelul pierdut Sursă foto: Luca Moriconi via Facebook

Fapta săvârșită de un moldovean care lucrează în Italia a fost apreciată de sute de oameni. Bărbatul a găsit un portofel și a făcut tot posibilul pentru a găsi păgubașul, care a ținut să facă publică această istorioară, scrie zugo.md.

„Federico este un muncitor moldovean și locuiește la periferia Romei. În timp ce lucra, acesta a găsit un portofel și a căutat pe Facebook numele proprietarului. Anterior a încercat să îl caute printre numele înscrise pe plăcuțele de pe casele din acea stradă, dar nu știa că proprietarul locuiește, de fapt, în altă zonă.

Federico a făcut rost de numărul proprietarului și l-a sunat: „În portofel este tot, chiar și banii! Vino să îl iei, nu știam unde să îl las”.

El locuiește împreună cu amicii săi într-un apartament aflat în afara Romei, acolo unde m-a întâlnit cu zâmbet și m-a întrebat în ce an sunt născut, pentru a fi sigur că portofelul îmi aparține”, a scris Luca Moriconi pe pagina sa de Facebook.

Proprietarul a vrut să-l mulțumească, oferindu-i un cozonac, însă moldoveanul a refuzat și i-a spus: „Dacă vei avea nevoie de ajutorul meu, ține-mă minte. Îmi place să lucrez.”

Prietenii lui Luca Moriconi l-au lăudat pe moldovean, iar unii chiar i-au cerut datele de contact pentru a-i oferi un loc de muncă.

Mesajul emoționant postat pe Facebook de un jurnalist italian, după ce un moldovean i-a întors portofelul pierdut

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns