Ion Terguță, noul purtător de cuvânt al PLDM

Ion Terguță, noul purtător de cuvânt al PLDM  Foto: media-azi.md

Ion Terguță, jurnalist și expert media, este noul purtător de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). El a fost numit în funcție în cadrul ședinței Consiliul Național Politic, din 4 noiembrie 2017.

Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Viorel Cibotaru, în cadrul unei conferințe de presă.

Topmedia menționează că Ion Terguță mai este membru al Biroului Politic și al Consiliului Național Politic al PLDM.

Din decembrie 2009 și până în octombrie 2016, Terguță a fost director al Reprezentanţei Naţionale a Republicii Moldova a TRCI „MIR”. De asemenea, el a făcut parte și din echipa de start a postului TV8, fiind director general. În anii 2005 – 2009 a fost director al postului DTV, iar până atunci - vicedirector al Agenţiei  de presă Info-Prim, redactor şef a Departamentului Actualităţi  al postului de radio ANTENA C. De asemenea, a fost redactor-şef al Departamentului Actualităţi la Radio Moldova Internaţional. Este prezent în presă din 1993. 

Ion Terguță a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova și și-a susținut teza de master „Piaţa TV din Republica Moldova” la Academia de Studii Economice, Facultatea Business Administration. A studiat la Şcoala de studii politice a Consiliului Europei (2012- 2013) și la Institutul de Management, Dezvoltare Rurală şi Perfecţionare (2006 – 2007). 

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns