Interes mediatic al Rusiei pentru România: Televiziunea Kremlinului, interviuri în Parlamentul României (FOTO)

Interes mediatic al Rusiei pentru România: Televiziunea Kremlinului, interviuri în Parlamentul României (FOTO) Foto: Facebook.com

Crește interesul mediatic al Rusiei pentru România. O jurnalistă a televiziunii de stat rusești Rossiya 1 a venit la București pentru a realiza câteva interviuri la Palatul Parlamentului. Unul dintre politicienii intervievați de televiziunea Kremlinului este Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Acesta a vorbit despre relațiile română-ruse și Legea “antidemocratică” a Educației adoptată de Rada Supremă de la Kiev, scrie B1. 

Codreanu scrie pe Facebook că "rusofobia/românofobia ca viziune este una total contraproductivă".

Interes mediatic al Rusiei pentru România: Televiziunea Kremlinului, interviuri în Parlamentul României (FOTO)

În acest context, presa amintește de insistențele televiziunii pro-ruse RTR de a obține licența de difuzare în România. Cererea companiei Telecontent Production a fost însă respinsă, marți, de forul CNA. 

Compania din Iași, care susține proiectul RTR, este deținută de TV Content SRL din Chișinău, deținută la rândul său de Sergheev Evghenii 50% și Stetco Victor – 50%. TV Content SRL operează RTR Moldova, care transmite programele televiziunii de stat rusești Rossiya 1. 

Reprezentanții Telecontent Production din Iași au explicat că televiziunea va fi una generalistă, cu filme și seriale de producție românească și buletine de știri, cu emisiuni matinale în cursul săptămânii și în week-end. Aceastaă descriere nu i-a convins pe membrii CNA. Aceștia au respins în unanimitate acordarea licențeiei pentru postul RTR Iași.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns