În premieră, statul român aduce Jocurile Olimpice în țara noastră. Urmărește TVR MOLDOVA

În premieră, statul român aduce Jocurile Olimpice în țara noastră. Urmărește TVR MOLDOVA Foto: eurosport.com

Jocurile Olimpice de la PyeongChang, cel mai important eveniment sportiv al lumii din această iarnă, se vede la TVR MOLDOVA, în intervalul 9-25 februarie.

Pentru prima dată, statul român aduce această competiţie internaţională în casele românilor de peste Prut, prin intermediul TVR MOLDOVA, postul Televiziunii Române dedicat cetăţenilor din Republica Moldova.

Astfel, din 9 februarie, TVR MOLDOVA va transmite cele mai importante şi interesante probe de la olimpiadă, comentate de cei mai valoroşi jurnalişti sportivi din România.

La ediţia din acest an, Republica Moldova va avea doi reprezentanţi. Sportivii basarabeni sunt Nicolae Gaiduc (schi fond) şi Cristopher Hoerl (fost component al naţionalei Austriei de schi alpin, naturalizat în Republica Moldova). Potrivit Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova, mai au şanse să ajungă la olimpiadă Leonard Cepoi, la proba sanie şi Anastasia Niciporenko, la schi fond.

Din 9 februarie, timp de două săptămâni, TVR MOLDOVA va transmite 102 evenimente sportive, la 15 discipline din 7 sporturi: patinaj artistic, schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, short track, sărituri cu schiurile şi snowboard), bob (bob şi scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie, la care se întrec sportivi din peste 100 de ţări participante la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang 2018.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns