Fotoreporterul Constantin Grigoriță a prostestat în fața Reședinței de Stat. MOTIVUL

Fotoreporterul Constantin Grigoriță a prostestat în fața Reședinței de Stat. MOTIVUL  Foto: Realitatea.md

Președintele Igor Dodon a organizat astăzi un dialog public cu reprezentanții instituțiilor mass-media din țara noastră, însă nu toți cei din presă au avut acces la eveniment. Printre acești este și fotoreporterul Constantin Grigoriță, care a primit refuz din partea Președinției de a praticipa la eveniment, din motiv că nu s-a înregistrat în prealabil pentru a obține o acreditare ”specială”.

Drept urmare, Constantin Grigoriță și-a manifestat nemulțumirea față de acest incident prin organizarea unui protest în fața Reședinței de Stat de pe strada Nicolae Iorga, unde a avut loc evenimentul propriu-zis.

Fotoreporterul Constantin Grigoriță a prostestat în fața Reședinței de Stat. MOTIVUL

Fotoreporterul Constantin Grigoriță a prostestat în fața Reședinței de Stat. MOTIVUL

Acest caz nu a trecut neobservat nici de Asociația Presei Independente (API), care condamnă acțiunile Președinției.  

”Ca să nu permită accesul la conferinţele lui jurnaliştilor indezirabili, Preşedinţia lui Dodon a inventat acreditarea la fiecare eveniment. Iar invitaţie să se acrediteze primesc doar unele instituţii de presă. Cât o să mai suportăm această bătaie de joc a lui Dodon faţă de jurnalişti?”, a scris directorul executiv al API, Petru Macovei, pe pagina sa de Facebook.

Fiind întrebat de un jurnalist de ce fotoreporterul Constantin Grigoriță nu a avut acces la eveniment, Igor Dodon a declarat că nu cunoaște nimic despre acest incident și i-a sugerat să se adrese Serviciului de Presă.

Amintim că fotoreporterul Constantin Grigoriţă, care i-a adresat şefului statului Igor Dodon mai multe întrebări incomode, a acţionat Preşedinţia în instanţă. Jurnalistul a depus cererea de chemare în judecată după ce nu a fost lăsat să mai participe la evenimentele organizate de instituţia prezidenţiale.

CITEȘTE ȘI: 

Fotoreporterul Constantin Grigoriță nu a fost lăsat nici azi la briefingul susținut de președintele Igor Dodon

Constantin Grigoriță, interzis DIN NOU la un eveniment organizat de Dodon. ONG-urile de media condamnă restricțiile și îngrădirea accesului la informație  

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns