(DOC) Răspunsul DIP pentru jurnaliștii care au vrut să realizeze un interviu cu fostul premier Vlad Filat

(DOC) Răspunsul DIP pentru jurnaliștii care au vrut să realizeze un interviu cu fostul premier Vlad Filat Foto: realitatea.md

Cei șase jurnaliști care au anunțat despre intenția de a realiza un interviu cu fostul premier Vlad Filat, aflat în Penitenciarul 13 de mai bine de doi ani, nu vor avea posibilitatea să-l intervieveze pe fostul oficial.

Într-un răspuns oferit de Departamentul Instituții Penitenciare (DIP) este explicat faptul că acest lucru nu este posibil, scrie Ziarul Național.

”Condamnatul Vladimir Filat are calitate procesuală în altă cauză penală aflată în procedură. În așa fel, reieșind din prevederile art. 181, aliniat (2) din Codul de executare și punctul 279 din statutul executării pedepsei de către condamnați, DIP nu este în drept să autorizeze întrevederea dumneavoastră cu acesta fără permisiunea specială a organului de urmărire penală sau instanței de judecată, în procedura căreia se află cauza penală”, spune directorul interimar al DIP, Aureliu Suhan.

Topmedia amintește că șase jurnaliști din R. Moldova, Vasile Botnaru de la Europa Liberă, Lorena Bogza de la PRO TV, Natalia Morari de la TV-8, Gheorghe Gonţa de la TVC-21, Nicolae Negru de la Ziarul NAȚIONAL şi Igor Volniţchi de la Tribuna, au semnat un demers la adresa Ministerului Justiției și DIP la începutul lunii decembrie curent, prin care solicită realizarea unui interviu cu Vlad Filat.

(DOC) Răspunsul DIP pentru jurnaliștii care au vrut să realizeze un interviu cu fostul premier Vlad Filat

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns