Deputații au votat în lectură finală proiectul care prevede modificarea Codului Audiovizualului (doc)

Deputații au votat în lectură finală proiectul care prevede modificarea Codului Audiovizualului (doc)

Proiectul de lege care prevede modificarea Codului Audiovizualului a fost votat astăzi de către Parlament în lectură finală. Pentru adoptarea modificărilor și-au dat votul 79 de deputați din toate fracțiunile Parlamentare.

Potrivit proiectului, televiziunile vor fi obligate să mărească produsul autohton în orele de maximă audiență de la 4 la 6 ore, în contextul în care acestea trebuie să aibă transmisiuni de produs autohton de 8 ore pe tot parcursul zilei. Totodată, o altă modificare prevede ca 80 la sută din produsul total să fie transmis în limba de stat.

Totodată, se interzice radiodifuzorilor privaţi utilizarea siglei ale altor posturi de televiziune, inclusiv a celor din afara Republicii Moldova, mai mult de două ore pe zi, cât și utilizarea semnalelor de identificare video şi audio ale altor posturi de televiziune, inclusiv din afara Republicii Moldova.

În cazul în care radiodifuzorii nu se vor supune riscă amenzi de la 30.000 lei până la 50.000 lei, suspendarea licenţei de emisie pentru o perioadă de 30 de zile sau măsură drastică de retragere a licenţei de emisie.

De remarcat că aceste prevederi nu se vor aplica radiodifuzorilor care nu vor plasa publicitate şi au drept scop beneficierea doar de resursele financiare obţinute din distribuţie.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns