Curtea Supremă de Justiție a obligat ProTV Chișinău să achite profesoarei din Ungheni 40.000 de lei

Curtea Supremă de Justiție a obligat ProTV Chișinău să achite profesoarei din Ungheni 40.000 de lei

Postul de televiziune ProTV Chișinău este obligat să achite despăgubiri morale profesoarei de la Ungheni. Decizia a fost luată ieri, 24 mai 2017, de către Curtea Supremă de Justiție, care a menținut astfel decizia Curții de Apel Chișinău, transmite Unimedia. 

Tânăra profesoară, care a devenit protagonista unui reportaj ProTV care a scandalizat opinia publică, a cerut despăgubiri morale de la postul TV în valoare de 1,5 milioane de lei. Judecătoria Rîșcani a decis ca postul de televiziune să-i achite femeii despăgubiri în valoare de 40.000 de lei, decizia fiind menținută de Curtea de Apel Chișinău și de Curtea Supremă de Justiție. 

Potrivit sursei, povestea scandaloasă despre o tânără profesoară din Ungheni a fost difuzată de Pro TV pe 16 ianuarie 2015 în buletinul de știri de la ora 17.00 și apoi repetat în buletinul de la ora 1.00. Subiectul a fost difuzat primul în buletinul de știri, iar titlul știrii a fost „Răzbunare cruntă din partea fostului iubit. Un bărbat din România și-a filmat iubita, o profesoară din raionul Ungheni, în timp ce făcea sex oral”.

Videoclipul a fost publicat pe internet de către „ex-iubitul” profesoarei după ce cei doi s-au despărțit. Reporterii de la Pro TV nu s-au limitat doar la cadrele video intime. Jurnaliștii au mers la Ungheni pentru a cere comentarii de la colegii profesoarei și de la mama sa. 

Avocata Natalia Moloșag a declarat pentru Newsmaker că acțiunea civilă a fost depusă împotriva postului de televiziune în luna martie 2015 în baza Legii cu privire la libertatea de exprimare. Avocata susține că postul de televiziune a încălcat dreptul la respectarea vieții private. Potrivit avocatei, Pro TV neagă acuzațiile, insistând că „a furnizat publicului informații importante”.

După reacția opiniei publice, ProTV Chișinău a publicat o scrisoare pe site-ul lor prin care și-a exprimat regretul „pentru erorile comise și își cere scuze de la profesoara din Ungheni și de la toți cei care au fost ofensați de difuzarea acestor materiale”. 

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns