Conducerea CCA și-a dat demisia. Cine a fost ales în funcția de președinte (VIDEO)

Conducerea CCA și-a dat demisia. Cine a fost ales în funcția de președinte (VIDEO)

Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dinu Ciocan, și vicepreședintele Consiliului, Nicolae Damaschin, și-au prezentat demisia. Anunțul a fost făcut la ședința de astăzi, iar decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. 

Dinu Ciocan a mulțumit colegilor săi pentru munca depusă și a declarat că este timpul să ofere posibilitate altor persoane să se manifeste în acest domeniu.  

”Activitatea mea urmează să se încheie astăzi. Nu las datorii sau cozi în urma mea. Am încercat să fac tot posibilul pentru a dezvolta domeniul audiovizualului din R. Moldova. Foarte intens se discută și despre aprobarea unui nou Cod al Audiovizualului. Vreau să luați act și vă mulțumesc pentru încredere în cei aproape 3 ani de zile. Mulțumesc membrilor și oamenilor din aparatul Consiliului pentru munca depusă, consider că trebuie să oferim posibilitate și altcuiva să se manifeste în acest domeniu”, a declarat Dinu Ciocan.

Și vicepreședintele Nicolae Damaschin a ținut să le mulțumească membrilor CCA pentru lucrurile realizate împreună.

”Vreau să mulțumesc pentru lucrurile pe care le-am realizat împreună. Avem mai multe reușite pe viitor, vor fi eliminate mai multe probleme cu care ne-am ciocnit. Vă mulțumesc, stimați colegi”, a declarat Nicolae Damaschin.

Tot la ședința de astăzi, Dragoș Vicol a fost ales în calitate de președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA). Acesta a fost înaintat în funcție cu votul a 7 membri din 8, după ce candidatura sa a fost propusă de Iurie Colesnic.

Dragoș Vicol este doctor habilitat în filologie, profesor universitar. A studiat la Facultatea de Drept, ULIM, licenţiat în jurisprudenţă, specializarea drept international, fiind totodată licențiat al facultății de Litere, la Universitatea din Bucureşti. În perioada 2008 – 2009, a fost Consilier al viceprim-ministrului, Guvernul Republicii Moldova. În luna aprilie a anului 2015, a fost numit membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. 

Menționăm că în luna mai, expiră mandatul președintelui CCA, Dinu Ciocan, vicepreședintelui Nicolae Damaschin, dar și a membrului CCA Mariana Onceanu-Hadârcă. Parlamentul a inițiat în aprilie procedura de organizare a concursului cu privire la selectarea a trei membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Dinu Ciocan este membrul CCA din 2011. În anul 2014, acesta a fost numit în calitate de președinte al instituției, după ce Marian Pocaznoi și-a dat demisia.

Nicolae Damaschin a fost numit în calitate de vicepreședinte al Consiliului în anul 2016. 

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns