Comitetul Olimpic așteaptă dosarele jurnaliștilor din Moldova care vor să meargă la Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020

Comitetul Olimpic așteaptă dosarele jurnaliștilor din Moldova care vor să meargă la Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020

Foto: cdn.swimswam.com

Jurnaliștii și jurnalistele din Republica Moldova care vor să reflecte Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020 trebuie să trimită dosarele Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) până la începutul lunii noiembrie a acestui an. 

Potrivit CNOS, reprezentantele și reprezentanții mass-media (jurnaliști și fotografi) trebuie să prezinte dovezi că sunt desemnați responsabili de reflectarea evenimentelor sportive în cadrul unei instituții mass-media din Republica Moldova și că după absolvirea unei facultăți de jurnalism contribuie la promovarea sportului și a valorilor olimpice.

Dosarele candidaților și ale candidatelor vor conține:
recomandare din partea unei sau a unor instituții mass-media și recomandări de la cel puțin trei federații sportive care au fost reprezentate de sportivi la Jocurile Olimpice;
– informație anexată la dosar cu materialele proprii, difuzate în mass-media în domeniul sportului, olimpismului (reviste, articole, cărți, reportaje video și radio, fotografii etc.);
scrisoare de confirmare a faptului că instituția delegantă va suporta cheltuielile necesare pentru deplasarea, acomodarea și desfășurarea activității jurnalistice în domeniul olimpismului pe parcursul anilor 2019-2020;
declarație pe propria răspundere, în cazul în care acesta/aceasta va suporta de sine stătător cheltuielile necesare pentru deplasare și acomodare, prin care își ia angajamentul de a participa la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020 ca jurnalist/ă acreditat/ă din Republica Moldova.

De asemenea, candidatul sau candidata va elabora un plan de activități detaliat pentru anii 2019-2020 (pre/post eveniment) de promovare și mediatizare a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, a lotului Republicii Moldova.

Ulterior, candidații și candidatele trebuie să participe la evenimentele desfășurate de CIO sau CNOS care au misiunea de promovare și desfășurare a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020.

Ce ține de fotografi și fotografe, ei trebuie să dețină tehnica și utilajul necesar activității jurnalistice în perioada Jocurilor Olimpice.

Dosarul este așteptat până pe 9 noiembrie 2018, ora 12:00, la Secretariat sau Secția Marketing și Relații Internaționale a Comitetului Național Olimpic și Sportiv (mun. Chișinău, strada Pușkin 11, telefon de contact (022) 22-14-77; 067-222-100). În cazul în care dosarul nu va conține informația solicitată, acesta nu va fi propus comisiei spre aprobare.

Perioada de examinare a dosarelor depuse va fi între 12-16 noiembrie 2018. Ele vor fi examinate în ordinea depunerii. Din totalul de dosare depuse de către candidați vor fi selectate cele mai valoroase dosare. Componența reprezentanților/telor mass-media care vor merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo va fi aprobată de Comitetul Executiv al Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns