Cinci proiecte media online vor apărea în curând pe piața autohtonă, cu suportul Ambasadei Marii Britanii la Chișinău

În curând, pe piața mediatică autohtonă vor apărea cinci proiecte online noi. Proiectele sunt regionale și au fost selectate în cadrul unui concurs, inițiat de Asociația Presei Independente, cu suportul financiar al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău. 

Cinci proiecte media online vor apărea în curând pe piața autohtonă, cu suportul Ambasadei Marii Britanii la Chișinău

Foto: media.coindesk.com

Portalurile de știri vor avea un conținut generalist. Două dintre acestea vor fi dezvoltate în regiunea de Nord a țării: proiectul PresScris.md în Drochia și proiectul Reper.md în Bălți. Din regiunea Centru a fost selectat un proiect din Ialoveni, întitulat Ialoveniorasulsoarelui.com. Alte două proiecte au fost selectate din regiunea de Sud - Feedback.md în Basarabeasca și Serbest.md în Găgăuzia.

În total, la concurs au fost depuse 11 idei de proiecte și solicitări de susținere a proiectelor online lansate în ultimele luni.

Timp de un an, echipele redacționale selectate vor participa la traininguri și workshop-uri la tema creării, administrării şi promovării unei platforme media online, vor învăța să producă un conținut online calitativ și atractiv și vor deprinde abilități de editare foto/video, creare de hărți și infografice etc. În același timp, fiecare redacție va avea câte un mentor care îi va ghida timp de 6 luni și va împărtăși din experiența de management al unei instituții media online.

În calitate de mentori ai start-up-urilor vor participa Alexandru Lebedev (Diez.md), Ana Dubeli (Locals.md), Cristian Jardan (Unimedia.info), Dumitru Ciorici (Agora.md) și Tudor Darie (Agora.md).

Noile proiecte online regionale vor beneficia de acces la tot echipamentul necesar pentru funcționare eficientă, design gratuit al site-ului și achitarea hosting-ului timp de 2 ani.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns