CCA a perfectat licența pentru postul TV8. Care e conceptul serviciului de programe

CCA a perfectat licența pentru postul TV8. Care e conceptul serviciului de programe

Consiliului Coordonator al Audiovizualului a aprobat azi reperfectarea licenței de emisie pentru postul TV 7 care va deveni, în scurt timp, TV 8. Totodată, membrii CCA au aprobat și concepția generală a serviciului de programe al viitorului post TV.

Potrivit raportorului CCA, radiodifuzorul a renunțat la programele provenite de la Planeta HD și Central Partnership, care constituiau circa 47 % din emisie și va achiziționa programe din Federația Rusă, în proporție de 29%.

„TV 7 a fost transmis unei asociații de jurnaliști, însă acum se află încă în proces de audit. Deocamdată facem rebrading-ul postului. Concepția de programe am împărțit-o în două segmente distincte: de luni până vineri se va axa pe programe analitice și de știri, iar sâmbăta și duminică am păstrat anumite programe preluate din Federația Rusă”, a spus Ion Terguță, viitorul director al TV8.

CCA a perfectat licența pentru postul TV8. Care e conceptul serviciului de programe

Anterior, Topmedia a scris că noua grilă va conține știri în limba română, iar jurnalul va fi condus de fosta soție a fostului prim-ministru Vladimir Filat, jurnalista Angela Gonta. Știrile în limba rusă vor fi prezentate de Iana Stepanenco. De asemenea, va continua difuzarea emisiunii ”Politica” condusă de Natalia Morari. În zilele de vineri, jurnalista Mariana Rață va prezenta un nou talk-show despre corupție, care va purta denumirea ”Cutia Neagră”. 

Amintim că postul TV7 a aparținut anterior fostului deputat Kiril Lucinschi. Apoi, el a vândut compania „Analiticmedia-Grup” SA, proprietara postului de televiziune TV 7, copiilor săi – Alexandra și Petru Lucinschi, potrivit RISE.

VEZI ȘI: 

Postul de televiziune TV7 devine TV8, iar jurnalista Angela Gonța revine pe sticlă! Detalii despre noul program (VIDEO)

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns