CCA a lansat concurs pentru suplinirea unei funcții vacante de membru al CO de la „Teleradio Moldova”

CCA a lansat concurs pentru suplinirea unei funcții vacante de membru al CO de la „Teleradio Moldova”

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a lansat concursul pentru suplinirea unei funcții vacante de membru al Consiliului de Observatori al IPNA „Teleradio Moldova”. Dosarele se depun până pe 21 august la sediul CCA, str. Vlaicu Pârcălab, 46, transmite IPN.

La funcția de membru al Consiliului de Observatori poate să candideze persoana care este cetățean al Republicii Moldova, cunoaște limba de stat, nu are antecedente penale și care are studii superioare în domenii precum: cultură, artă, cinematografie, jurnalism, drept, gestiunea financiară și gestiunea întreprinderii comerciale, relații cu publicul, relații internaționale, domeniul academic, mass-media, inginerie.

Doritorii nu trebuie să aibă în ultimii 5 ani în cazierul privind integritatea profesională, înscrieri cu privire la rezultatul negativ al testului de integritate profesională. Candidații nu trebuie să fie deputați, membri ai Guvernului, ai CCA. La fel, nu trebuie să dețină acțiuni sau pârți ale fondului statutar în societăți comerciale cu activități în domenii în care s-ar afla în conflict de interese cu calitatea de membru al Consiliului de Observatori.

Aceștia mai trebuie să nu aibă statut de salariat al instituției publice a audiovizualului sau al altui post de radio ori televiziune şi să nu fie membri de partid. Candidații trebuie să aibă experiență de muncă de cel puțin 5 ani în domeniul din care provine.

Consiliul de Observatori (CO) este organul de conducere al Instituției Publice Naționale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”. Consiliul este compus din 9 membri, selectați prin concurs și confirmați în funcție de Parlament, pentru un mandat de patru ani. În prezent, acesta este funcțional cu 8 membri.

CELE MAI RECENTE STIRI

Lasă un răspuns